ROLUL AUTORITĂŢILOR PUBLICE ÎN SUSŢINEREA ŞI PROMOVAREA ANTREPRENORIATULUI SOCIAL

6 august 2018

         Invităm respectuos primarii localităţilor raionului Ialoveni, reprezentanţii sectorului asociativ şi actorii interesaţi să participe la masa rotundă, cu genericul: ,,Rolul autorităţilor publice în susţinerea şi promovarea antreprenoriatului social, ce se va desfăşura la 08 august 2018, orele 09:00 – 13:00, sala mare de şedinţe, Consiliul Raional Ialoveni.

       Evenimentul este organizat de Asociaţia Obştească ,,Eco-Răzeni”, Asociaţia ,,Motivaţie” din Moldova şi Consiliul Raional Ialoveni, în cadrul proiectului ,,Tinerii cu şi fără dizabilităţi participă activ la viaţa comunitară, la procesul de luare a deciziilor şi la promovarea dezvoltării cadrului legal privind antreprenoriatul social”.

        În deschiderea oficială a acestei acţiuni, ne vor onora cu prezenţa personalităţi din administraţia raionului Ialoveni şi partenerii pentru dezvoltarea politicilor de antreprenoriat social.      

       Masa rotundă cuprinde subiectele: cadrul normativ, recent intrat în vigoare, ce reglementează antreprenoriatul social (Legea 223 din 02.11.2017), modele de activităţi de antreprenoriat social, istorii de succes şi mecanismele de colaborare ale autorităţilor publice cu întreprinderile sociale pentru a avea beneficii în comunitate – soluţionarea problemelor de ordin social şi economic.

        Reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti ,,Eco-Răzeni”, Asociaţiei ,,Motivaţie” din Moldova şi autorităţile administraţiei publice locale vor prezenta bune practici în acest domeniu, preluate din ţările europene şi implementate în Republica Moldova.

      Un exemplu, demn de urmat, ne este A. O. ,,Eco-Răzeni”, care a fondat prima întreprindere socială de catering – ,,Floare de cireş” SRL, oferind formare şi angajare pentru persoanele cu dizabilităţi din mediul rural, astfel, devenind o întreprindere care funcţionează cu succes mai bine de cinci ani.

      Participanţii vor beneficia de pauză de prînz şi de cafea.

     Contacte: Gurău Sergiu, director executiv, A. O. ,,Eco-Răzeni”, 079641243.

95 afișări