1 februarie – Sărbătoarea autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală

1 februarie 2018

 

Anual, în prima zi a lunii februarie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Autonomiei Locale și a lucrătorului din administrația publică locală , zi instituită prin Hotărârea Guvernului, nr. 754 din 08 februarie 2012.Astfel, că la temelia activităților organizate în cadrul autorităților publice trebuie să stea susținerea și promovarea valorilor democratice, consfințite în Carta Europeană a Autonomiei Locale, precum și asigurarea autonomiei locale reale, consolidarea rolului reprezentanților APL  în soluționarea problemelor cetățenilor și dezvoltarea social-economică a colectivităților locale.

În numele administrației raionului Ialoveni adresez tuturor aleșilor locali  și, bineînțeles, funcționarilor publici, sincere felicitări cu prilejul acestei sărbători deosebite. Rolul administrației publice locale în procesul de modernizare și dezvoltare a comunităților locale este decisiv, iar implementarea restructurărilor și reformelor  e de neînchipuit fără implicarea directă  și  plenipotențiară a acesteia.

Fiecare trebuie să conștientizeze faptul că un stat nu se poate dezvolta  fără o  guvernare locală puternică, fără comunități locale prospere.Ne exprimăm recunoștința și aprecierea  pentru autoritățile publice locale din raionul Ialoveni, implicate activ în  procesul de realizare a reformelor , care  mobilizează resurse interne, atrag investiții, creează parteneriale durabile, cooperează cu organizații nonguvernamentale, astfel  obținând un management strategic eficient în gestionarea intereselor  comunităților locale. Prin inițiativă, participare și implicare, prin unitate și solidaritate primăriile noastre, consiliile locale demonstrează, că pot fi obținute realizări demne de consemnat.

                                 Anatolie DIMITRIU, Președintele raionului Ialoveni

129 afișări