MESAJUL DE FELICITARE AL ADMINISTRAȚIEI RAIONULUI IALOVENI CU PRILEJUL SĂRBĂTORII: ,,12 AUGUST – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A TINERETULUI”

12 august 2022

Stimați tineri! Distinse doamne și domnișoare! 

    Suntem onorați să Vă felicităm cordial cu prilejul sărbătorii ,,12 august – Ziua Internaţională a Tineretului”, instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în anul 1999!

Tineretul reprezentă prezentul și viitorul țării noastre! Entuziasmul, voluntariatul şi activismul civic al tinerilor și al tinerelor contribuie substanțial la dezvoltarea societății noastre.

O responsabilitate asumată în cadrul Programului de dezvoltare a politicilor de tineret ale raionului Ialoveni pentru anii 2022 – 2026 este promovarea diversității și a incluziunii tinerilor și tinerelor, care se implică activ și colorează frumos, cu energia lor inepuizabilă viața localităților noastre.

O prioritate a administrației raionului este sporirea participării tinerilor și a tinerelor la dezvoltarea comunității, accesând resurse pentru realizarea proiectelor ingenioase prin intermediul Programului raional ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”.

Un obiectiv important este dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor și tinerelor care își lansează ideile de afaceri ce contribuie la prosperarea localităților rurale, beneficiind de suportul necesar prin intermediul Programului ,,Fondul pentru tinerii antreprenori din raionul Ialoveni”.

Apreciem înalt experiența valoroasă a tinerilor și tinerelor antrenați în procesul educațional sau în câmpul muncii, sau în procesul de luare a deciziilor prin structurile reprezentative și de participare, cum sunt consiliile locale ale tinerilor care se bucură de multe oportunități de dezvoltare sustenabilă.

Vom consolida în continuare parteneriatul cu organizațiile societății civile care își dezvoltă permanent capacitățile și desfășoară diverse programe pentru tineret. În acest sens, susținem eforturile Asociației ,,Eco-Răzeni”, ale Asociației ,,Alternativa” și ale Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor ,,Avante”, care prestează servicii de calitate tinerilor și tinerelor.

Vă doresc mult succes, energie inepuizabilă, perseverenţă zilnică şi performanțe valoroase!

Grație tinerei generații avem încredere și speranță în viitorul european al țării noastre!

         Cu înaltă considerație,

                                                                                Mihail SILISTRARU,  

                                                                       Preşedintele Raionului Ialoveni

111 afișări