CONCURSUL RAIONAL AL TINERILOR ÎNDRĂGOSTIȚI ,,DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE!”

24 februarie 2020

Tradiţional, la 24 februarie celebrăm sărbătoarea Dragobetelui, sărbătoarea iubirii ce marchează începutul primăverii, renaşterea naturii, înnoirea întregii firi, dar şi începutul muncilor câmpului. În panteonul autohton, Dragobete este reprezentat ca o divinitate mitologică, similară lui Eros – zeul iubirii în mitologia greacă şi lui Cupidon / Amor – zeul dragostei în mitologia romană. Dragobete este zeul iubirii, tinereţii, veseliei, cu origini străvechi, încă de la daci, este fiul Babei Dochia și este reprezentat ca un flăcău voinic, chipeş, frumos ca soarele şi iubăreţ.

În ajunul acestei adevărate sărbători, în scopul promovării cuplurilor-model de tineri îndrăgostiţi, administrația raionului Ialoveni în parteneriat cu Casa Raională de Cultură Ialoveni și Consiliul Raional de Tineret Ialoveni a organizat Concursul Raional al Tinerilor Îndrăgostiți, cu genericul sugestiv ,,Dragobetele sărută fetele !”.

Activitatea s-a remarcat prin participarea activă a șapte perechi de tineri sensibili, iubitori și ingenioși, pentru care dragostea înseamnă cel mai frumos sentiment și cel mai des exprimat în manifestările sufletului omenesc:

  1. Iulian POPESCU și Felicia ZLOTESCU, Consiliul Local de Tineret Ialoveni;
  2. Victor BOB și Cristina PLATAȘ, Consiliul Local de Tineret Suruceni;
  3. Alexandru FUȘTEI și Diana POPOV, Consiliul Local de Tineret Ialoveni;
  4. Vadim PLĂMĂDEALĂ și Andreea GROZA, Consiliul Local de Tineret Țipala;
  5. Dumitru TONU și Victoria SAVA, Consiliul Local de Tineret Bardar;
  6. Victor ISTRATI și Ana-Maria DARII, Consiliul Local de Tineret Văsieni;
  7. Dorin CAPILOV, CLT Zîmbreni și Maria REZANU, Consiliul Local de Tineret Horești.

În deschiderea oficială a festivității ne-a onorat cu un mesaj de felicitare distinsa doamnă profesor Galina TONU, vicepreședintele raionului Ialoveni, care a transmis cele mai frumoase gânduri de Dragobete – sărbătoarea tinerilor îndrăgostiți, ca să păstrăm cu sfințenie această tradiție pentru a cultiva generaţiilor în creştere dragostea pentru valorile neamului !

Tinerele cupluri au fost antrenate într-o competiție accerbă, ce a cuprins 4 probe: ,,Cea mai originală poveste de dragoste”, ,,Cea mai frumoasă declarație de dragoste”,

,,Descurcă-te cum poți !” și ,,Tema pentru acasă”. Sunt modalități prin care, perechile participante au avut oportunitatea de a-și etala talentele, valorile și tradițiile frumoase, interpretând diverse creații artistice și povestind momente memorabile, ce fortifică viaţa de cuplu, cu imagini pe ecran. Astfel, au demostrat că dragostea înseamnă rostul vieții, iar noi să fim mereu tineri și să-l găsim pe Dragobete în jumătatea noastră a fiecăruia. Concurenții au întrunit criteriile: măiestria artistică, originalitatea, creativitatea, expresivitatea, cultura comunicării, dicţia şi ţinuta scenică, siceritatea, compatibilitatea și nivelul de cunoaştere reciprocă. Publicul minunat a trăit o simbioză de sentimente alese, exprimându-și încântarea prin aplauzele frenetice.

Prestanța scenică deosebită a perechilor participante a fost analizată şi apreciată la justa valoare de o comisie de jurizare. Membrii comisiei au fost: distinsa doamnă profesor Galina TONU, vicepreședintele raionului Ialoveni, președintele juriului; domnișoara Maria LEVINTE, consilier raional în Consiliul Raional Ialoveni, ex-președinte al Consiliului Raional al Tinerilor Ialoveni; domnișoara Maria CODREANU, reprezentat al Direcției Generale Educație și Cultură Ialoveni, și domnișoara Alina LUCHIȚA, președintele Consiliului Raional al Tinerilor Ialoveni.

Prin urmare, cuplurile înzestrate cu un potenţial valoric autentic, laureate ale Concursului Raional al Tinerilor Îndrăgostiți ,,Dragobetele sărută fetele !”, sunt:

Locul I  – ,,Cuplul-model de tineri îndrăgostiţi al anului 2020”

  1. Dumitru TONU și Victoria SAVA din satul Bardar, care au primit diplome de laureat în rame, trofeele excelenței artistice şi un premiu de 1 000 lei;

Locul II

  1. Iulian POPESCU și Felicia ZLOTESCU din or. Ialoveni, care au primit diplome de laureat în rame, şi un premiu de 800 lei;

Locul III

  1. Vadim PLĂMĂDEALĂ și Andreea GROZA din c. Țipala, care au primit diplome de laureat în rame, şi un premiu de 600 lei;

Mențiune

  1. Victor BOB și Cristina PLATAȘ, din s. Suruceni, care au primit diplome în rame, şi un premiu de 400 lei;
  2. Dorin CAPILOV din c. Zîmbreni și Maria REZANU din s. Horești, care au primit diplome în rame, şi un premiu de 400 lei;
  3. Alexandru FUȘTEI din or. Ialoveni și Diana POPOV din c. Mileștii Mici, care au primit diplome în rame, şi un premiu de 400 lei;
  4. Victor ISTRATI și Ana-Maria DARII din s. Văsieni, care au primit diplome în rame, şi un premiu de 400 lei.

Atmosfera suavă a spectacolului a fost viu colorată de tinerii artişti virtuoşi, de performanţă, care au evoluat cu înaltă vibraţie sufletească şi vocaţie: Valentin BUTUCEL, solist vestit al Orchestrei Raionale de Muzică Populară ,,Porumbița”, Ansamblul de dansuri moderne ,,Triangle Dance Studio”, director artistic – Olga STEGĂRESCU și interpretul Victor-Flaviu GRUMEZA.

În calitate de prezentatori ai concursului au fost cei mai curajoşi tineri: Adriana CORCODEL, Iana CARACUIAN și Dana-Maria ZAHARIA – membre ale Consiliului Local de Tineret Ialoveni, de asemenea, Dan SANDU și Ludmila CÎRMAN – membri ai Consiliului Local de Tineret Țipala.

Alese mulțumiri exprimăm echipei de tineri creatori de artă și frumos, care au amenajat cu multă grijă decorul meșteșugit al scenei.

Suntem profund recunoscători partenerilor consecvenţi: Consiliul Raional Ialoveni, Casa Raională de Cultură Ialoveni și Consiliul Raional de Tineret Ialoveni pentru generozitatea şi suportul substanțial acordat la buna desfăşurare a evenimentului.

 

Pentru conformitate,

Victor PLETOSU,

specialist principal în domeniul politicilor de tineret,

Aparatul Președintelui Raionului Ialoveni

275 afișări