CONCURSUL RAIONAL DE INTELIGENȚĂ ,,BATTLE OF THE BRAINS”

2 decembrie 2019

În contextul Programului ,,Costești – Capitala Tineretului 2019” și a gamei de manifestări prilejuite sărbătorilor: Ziua Naţională a Tineretului şi Ziua Internaţională a Studentului, în scopul sporirii gradului de inteligenţă cognitivă şi socio-afectivă, dar şi de erudiţie a tinerilor antrenaţi în jocuri intelectuale, pentru a deveni mai ageri, mai iscusiţi, mai dotaţi, la 30 noiembrie 2019, în sala de festivităţi a Casei Raionale de Cultură Ialoveni, s-a desfăşurat Concursul raional de inteligență ,,Battle of the Brains”. Acestă activitate inedită a fost organizată de Consiliul Local de Tineret Ialoveni în parteneriat cu Consilul Raional Ialoveni și echipa Programului ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”.

Astfel, au fost antrenate într-o competiţie accerbă 10 echipe de tineri cutezători și ingenioşi din localităţile raionului Ialoveni:

  1. Echipa OLIMP, L. T. ,,Olimp”, Costeşti, căpitan – Gutiera OLEACU;
  2. Echipa PHOENIX, L. T. ,,Mihail Bârcă”, Mileştii Mici, căpitan – Vitalina POPOV;
  3. Echipa LEGO, ERGO, SUM, L. T. ,,Ion Pelivan”, Răzeni, căpitan – Igor TAMCIUC;
  4. Echipa THE CHAMPIONS, L. T. ,,Ion Suruceanu”, Suruceni, căpitan – Cristina PLATAȘ;
  5. Echipa NEXT, L. T. Ruseștii Noi, căpitan – Diana FULGA;
  6. Echipa DE-A LUI EINSTEIN, L. T. ,,Petre Ștefănucă”, Ialoveni, căpitan – Victoria ȘATOHIN;
  7. Echipa VAMMA, L. T. ,,Dimitrie Cantemir”, Văsieni, căpitan – Victor ISTRATE;
  8. Echipa LĂMÂIȚELE, L. T. ,,Petre Ștefănucă”, Ialoveni, căpitan – Mădălina CONSTANTIN;
  9. Echipa SMART, L. T. Ţipala, căpitan – Ludmila CÎRMAN;
  10. Echipa GERONIMO, L. T. ,,Aurel David”, Bardar, căpitan – Emilia VALACHI.

În deschiderea oficială a evenimentului ne-a onorat cu un mesaj de felicitare distinsa doamnă profesor Galina TONU, Vicepreședintele Raionului Ialoveni și distinsa doamnă profesor Daniela NEDELCIUC, Șef, Direcția Generală Educație și Cultură Ialoveni. Dumnealor au subliniat că sunt impresionate de iscusinţa, dibăcia, curajul şi perspicacitatea gândirii tinerilor. Astfel, autoritățile administrației publice au argumentul și motivația, de a susține pentru viitor, încă mai multe concursuri intelectuale pentru tineri.

Duelul intelectual a cuprins 5 probe, care au constat din oferirea răspunsului la întrebările din domeniile: matematică, chimie, istorie, geografie, fizică, mitologie, sport, desene animate, cinematografie, celebrități, mistere, precum și întrebări la viteză din cultura generală.

Moderatorii competiţiei: Victor Pletosu, Anastasia Fuștei, Marina Peticî, Livia Catan, Iulian Popescu, au asigurat respectarea regulamentului şi corectitudinea desfăşurării competiţiei.

Laureaţii Concursului raional de inteligență ,,Battle of the Brains”, sunt:

  1. 1. ,,Locul I” – echipa PHOENIX, L. T. ,,Mihail Bârcă”, Mileştii Mici, căpitan – Vitalina POPOV, care a primit diplomă de gradul I și un premiu de 1 000 lei din partea administraţiei raionului Ialoveni, precum și un set de jocuri intelectuale din partea Consiliului Local de Tineret Ialoveni;
  2. ,,Locul II” – echipa DE-A LUI EINSTEIN, L. T. ,,Petre Ștefănucă”, Ialoveni, căpitan – Victoria ȘATOHIN, care a primit diplomă de gradul II și un premiu de 800 lei din partea administraţiei raionului Ialoveni, precum și un set de jocuri intelectuale din partea Consiliului Local de Tineret Ialoveni;
  3. ,,Locul III” – echipa NEXT, L. T. Ruseștii Noi, căpitan – Diana FULGA, care a primit diplomă de gradul III și un premiu de 500 lei din partea administraţiei raionului Ialoveni, precum și un set de jocuri intelectuale din partea Consiliului Local de Tineret Ialoveni.

Celelalte echipe au primit diplome de mențiune.

Suntem profund recunoscători pentru atitudinea generoasă a partenerilor: Consiliul Raional Ialoveni, Consiliul Local de Tineret Ialoveni și echipa Programului ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”, care şi-au adus suportul substanţial pentru buna organizare şi desfăşurare a evenimentului.

498 afișări