INVITAŢIE LA GALA BUNELOR PRACTICI, EDIȚIA IX

20 iunie 2019

Administraţia raionului Ialoveni în parteneriat cu A. O. ,,Eco-Răzeni”, echipa Fondului pentru Tineri Ialoveni şi Consiliul Raional de Tineret Ialoveni invită tinerii activi din localităţile raionului și consiliile locale de tineret, precum şi grupurile de iniţiativă civică care au implementat cele 22 de proiecte comunitare din cele 14 localităţi ale raionului Ialoveni, în cadrul Rundei a XVIII – a de Granturi Mici pentru Tineri, să participe la Gala Bunelor Practici, cu genericul: ,,Instrumente de participare a tinerilor la dezvoltarea durabilă a comunității”, Ediția IX. Evenimentul se va desfăşura vineri, 28 iunie 2019, orele 10:00 – 16:00, Centrul de Sprijinire a Mediului de Afaceri Transfrontaliere: Training, Expoziţii şi Simpozioane, loc pitoresc în Pădurea Ruseştii Noi, raionul Ialoveni.

      În deschiderea oficială a festivităţii ne vor onora cu prezenţa personalităţi din administraţia raionului Ialoveni şi partenerii pentru dezvoltarea politicilor de tineret, care vor decerna certificatele de grant finaliștilor rundei de granturi pentru tinerii antreprenori.

Gala Bunelor Practici, cu genericul: ,,Instrumente de participare a tinerilor la dezvoltarea durabilă a comunităţii”, Ediţia IX, cuprinde Concursul ,,Topul Proiectelor de Succes”, care se va desfăşura în 5 ateliere coordonate de membrii comisiei de jurizare:

Atelierul I  Rolul educaţiei non-formale în dezvoltarea capacităţilor şi competenţelor tinerilor;

Atelierul II  Implicarea tinerilor în acţiuni de protecţie a mediului şi de promovare a educaţiei ecologice;

Atelierul III  Accesul facilitat al tinerilor la activităţi cultural-artistice şi de petrecere a timpului liber;

Atelierul IV  Participarea tinerilor la viaţa publică şi promovarea cetăţeniei inteligente şi active;

Atelierul V  Dezvoltarea instrumentelor de informare şi de instruire pentru tineri.

Totodată, evenimentul cuprinde și Concursul Tinerilor Iubitori de Artă ,,Ialoveni are talent !”, la care vor participa tinerii talentați recomandați de cele 22 de echipe de proiect din cele 14 localități ale raionului, care vor interpreta, la dorinţă, o creaţie artistică, într-un timp de 5 minute.

Consiliile locale de tineret și grupurile de iniţiativă civică ale tinerilor vor concura în cadrul atelierelor prezentând rezultatele proiectelor implementate şi activităţilor, iar comisia specială va analiza şi va desemna laureaţii, care vor primi trofeul şi premiul excelenţei civice. De asemenea, tinerii talentați vor participa la Concursul Tinerilor Iubitori de Artă ,,Ialoveni are talent !” interpretând o creație artistică, și spectatorii vor alege prin vot secret pe hârtie laureații care se vor învrednici de trofeulși premiul ,,Simpatia publicului”.

Enumerăm aspectele importante pentru participanţi:

– deplasarea participanţilor cu microbuzul de la Consiliul Raional Ialoveni pînă la Centrul de Sprijinire a Mediului de Afaceri Transfrontaliere va fi între orele 09:00 – 10:00 şi retur – 16:00;

– la raportarea implementării celor 22 de proiecte participă, obligatoriu, cel puţin 3 – 4 membri ai grupului de iniţiativă/CLT şi mentorul;

– fiecare grup de iniţiativă/CLT va pregăti o prezentare PowerPoint pe care o va prezenta în public timp de 5-7 minute, care va include:

– imagini foto / video despre acţiunile proiectului;

– informaţii succinte despre acţiunile din proiect (locul, data desfăşurării, resurse implicate);

– prezentarea rezultatelor şi impactul activităţilor;

– numărul de beneficiari şi categoriile acestora;

– bugetul proiectului şi alte resurse atrase;

– partenerii proiectului şi rolul acestora în proiect, implicarea tinerilor;

– lecţiile învăţate, problemele întâmpinate şi soluţiile identificate;

– continuitatea activităţilor proiectului.

Participanţii vor beneficia de certificate, materiale, pauză de prînz şi de cafea, precum și transport.

Contacte: Maria Codreanu, preşedintele Consiliului Raional de Tineret, 067625630; Pletosu Victor, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, 068230922; Gurău Sergiu, director executiv, A. O. ,,Eco-Răzeni”, 079641243.

 

 

303 afișări