CONCURSUL RAIONAL ,,POEZIA – DULCE ALINARE”

20 mai 2019

În contextul Zilei Internaționale a Poeziei, în scopul promovării tinerilor creativi și talentați din localitățile raionului Ialoveni, care sunt pasionați de arta poeziei, la 03 mai 2019, s-a desfășurat Festivitatea de premiere a laureaților Concursului raional „Poezia – dulce alinare”, organizat de administrația raionului Ialoveni și Asociația Obștească ,,Generația cu Obiective Libere și Democratice, Văsieni.

După cum a menţionat în mesajul său de salut, domnul Lilian Carmanu, vicepreşedintele raionului Ialoveni, scopul acestei acţiuni este promovarea şi susţinerea tinerelor talente, care ne provoacă admiraţia prin creativitatea, originalitatea şi expresivitatea de care dau dovadă atunci când compun versuri şi le aştern cu peniţa fermecată pe hîrtie.

Domnul Victor Pletosu, specialist principal în domeniul politicilor de tineret a subliniat că este impresionat de măiestria copiilor de a scrie frumos şi de a declama poezii, cu multă sinceritate, şi a promis tinerilor că va mai organiza în viitor încă multe concursuri intelectuale pentru tineri.

Moderatorul evenimentului, domnul Igor Bodean, Preşedintele Asociaţiei Obşteşti ,,Generaţia cu Obiective Libere şi Democratice”, Văsieni a povestit că în perioada 01 – 25 martie 2019, s-a desfăşurat Concursul raional ,,Pozia – dulce alinare”, la care au participat cu creaţii proprii 21 de copii şi tineri, dar prin hotărîrea comisiei de jurizare, toţi sunt desemnaţi laureaţi, pentru că au respectat criteriile de apreciere și au demonstrat că sunt iscusiţi, dotaţi şi ingenioşi în arta cuvântului.

Încîntat de recitalul sublim de poezie al tinerilor inteligenți, pe tema dragostei față de părinți, familie, față de țară și de satul natal, domnul Lilian Carmanu, Vicepreşedintele raionului Ialoveni, le-a înmînat diplome de gratitudine şi câte un dar preţios – certificate voucher pentru ca tinerii poeți să-și procure de la librărie cărțile preferate.

Vă prezentăm, cu bucurie, laureaţii Concursului raional ,,Poezia – dulce alinare”:

  1. Darii Valeria, Văsieni, poezia ,,Mă rog de tine”;
  2. Plămădeală Valeria, Văsieni, poezia ,,Iubirea”;
  3. Plataș Cristina, Suruceni, poezia ,,În – ai tăi ochi”;
  4. Ciobanu Georgeta, Molești, poezia ,,Șoapte de dor”;
  5. Cebotaru Andrei, Ruseștii Noi, poezia ,,Existăm ca să iubim”;
  6. Popescu Iulian, Ialoveni, poezia ,,Popasul emoțiilor”;
  7. Plugaru Mihaela, Bardar, poezia ,,De dragoste”;
  8. Pogor Andreea, Văsieni, poezia ,,Suntem îndrăgostiți”;
  9. Corcodel Adriana, Ialoveni, poezia ,,Moldova mea”;
  10. Lotcă Valentina, Bardar, poezia ,,Un joc”;
  11. Anghel Igor, Văsieni, poezia ,,Scriu mamă, pentru tine”;
  12. Istrati Denis, Văsieni, poezia ,,Dragă mamă, dragă tată”;
  13. Istrati Tudor, Văsieni, poezia ,,Dragă mamă, dragă tată”;
  14. Ciobanu Iuliana, Molești, poezia ,,De ce ?”;
  15. Mihăiluță Daniela, Văsieni, poezia ,,Mulțumește, tu, copile”;
  16. Nacu Ana, Văsieni, poezia ,,Iubești amintiri senine”;
  17. Corcodel Alina, Ialoveni, poezia ,,Șoarecele și furnica”;
  18. Plugaru Victoria, Bardar, poezia ,,Fără noi”;
  19. Ababii Cristina, Văsieni, poezia ,,Doar iubind”;
  20. Cîrlan Olivia, Ruseștii Noi, poezia ,,Dor de ea”;
  21. Plămădeală Ana, Văsieni, poezia ,,Pentru tine, măicuța mea”.

Ne exprimăm gratitudinea faţă de Consiliul Raional Ialoveni şi A. O. ,,Generaţia cu Obiective Libere şi Democratice”, Văsieni, pentru buna organizare a concursului. Suntem recunoscători distinșilor profesori din instituțiile de învățământ din raionul Ialoveni, care asigură pregătirea temeinică a elevilor activi și talentați.

246 afișări