INVITAŢIE LA FORUMUL REŢELEI CONSILIILOR LOCALE DE TINERET DIN RAIONUL IALOVENI

24 aprilie 2019

Administraţia raionului Ialoveni în parteneriat cu A. O. ,,Eco-Răzeni”, echipa Fondului pentru Tineri Ialoveni şi Consiliul Raional de Tineret Ialoveni invită tinerii activi din localităţile raionului și consiliile locale de tineret, precum şi grupurile de iniţiativă civică care implementează cele 22 de proiecte comunitare din cele 14 localităţi ale raionului Ialoveni, în cadrul Rundei a XVIII – a de Granturi Mici pentru Tineri, să participe la Forumul Reţelei Consiliilor Locale de Tineret din Raionul Ialoveni, care se va desfăşura miercuri, 01 mai 2019, orele 10:00 – 16:00, Centrul de Sprijinire a Mediului de Afaceri Transfrontaliere: Training, Expoziţii şi Simpozioane, loc pitoresc în Pădurea Ruseştii Noi, raionul Ialoveni.

Doritorii de a participa la forum vor completa formularul de înregistrare, accesând link–ul https://forms.gle/DyiMbqkwFUL1x6NU8 până la 25 aprilie.

Evenimentul este organizat de Consiliul Raional Ialoveni, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, A. O. ,,Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova”, Consiliul Raional de Tineret Ialoveni şi A. O. ,,Eco-Răzeni”.

În deschiderea oficială a festivităţii ne vor onora cu prezenţa personalităţi din administraţia raionului Ialoveni şi partenerii pentru dezvoltarea politicilor de tineret.

Agenda forumului cuprinde desfăşurarea atelierelor de lucru privind raportarea intermediară, analiza şi monitorizarea implementării celor 22 de proiecte comunitare din cadrul Rundei a XVIII – a a Programului ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”:

Atelierul I  Rolul educaţiei non-formale în dezvoltarea capacităţilor şi competenţelor tinerilor;

Atelierul II  Implicarea tinerilor în acţiuni de protecţie a mediului şi de promovare a educaţiei ecologice;

Atelierul III  Accesul facilitat al tinerilor la activităţi cultural-artistice şi de petrecere a timpului liber;

Atelierul IV  Participarea tinerilor la viaţa publică şi promovarea cetăţeniei inteligente şi active.

Atelierul V  Dezvoltarea instrumentelor de informare şi instruire pentru tineri.

Un obiectiv al forumului este prezentarea rezultatelor sondajului sociologic privind necesităţile tinerilor din localităţile raionului, prioritizarea problemelor, generarea soluţiilor, dar şi prezentarea rezoluției forumului, alcătuită din totalizarea rezultatelor și a concluziilor formulate în atelierele de lucru referitor la subiectele:

Atelierul I  Angajarea tinerilor în câmpul muncii;

Atelierul II  Autopercepția și orientările valorice ale tinerilor;

Atelierul III  Comportamentul deviant în rândul tinerilor;

Atelierul IV Participarea tinerilor în procesul decizional;

Atelierul V Agrement și petrecerea timpului liber al tinerilor.

Enumerăm aspectele importante pentru participanţi:

  • deplasarea participanţilor cu microbuzul de la Consiliul Raional Ialoveni pînă la Centrul de Sprijinire a Mediului de Afaceri Transfrontaliere va fi între orele 09:00 –10:00 şi retur – 16:00;
  • toţi participanții la Concursul raional al tinerilor fotografi ,,Satul meu – mândria mea” vor avea copia actului de identitate;
  • la raportarea intermediară a implementării celor 22 de proiecte participă, obligatoriu, cel puţin 3 – 4 membri ai grupului de iniţiativă/CLT şi mentorul;
  • fiecare grup de iniţiativă/CLT va pregăti o prezentare PowerPoint pe care o va prezenta în public timp de 5-7 minute, care va include:
  • imagini foto / video despre acţiunile proiectului;
  • informaţii succinte despre acţiunile din proiect (locul, data desfăşurării, resurse implicate);
  • prezentarea rezultatelor şi impactul activităţilor;
  • numărul de beneficiari şi categoriile acestora;
  • bugetul proiectului şi alte resurse atrase;
  • partenerii proiectului şi rolul acestora în proiect, implicarea tinerilor;
  • lecţiile învăţate, problemele întâmpinate şi soluţiile identificate;
  • continuitatea activităţilor proiectului.

Participanţii vor beneficia de certificate, materiale, pauză de prînz şi de cafea, precum și transport.

Contacte: Maria Codreanu, preşedintele Consiliului Raional de Tineret, 067625630; Pletosu Victor, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, 068230922; Gurău Sergiu, director executiv, A. O. ,,Eco-Răzeni”, 079641243.

Atașăm agenda forumului !

 

317 afișări