ATELIERUL DE INSTRUIRE ,,ASPECTE LEGALE ALE AFACERII”

23 aprilie 2019

În contextul Programului ,,Costești – Capitala Tineretului 2019”, duminică, 21 aprilie 2019, în sala mare de şedinţe a Consiliului Raional Ialoveni, s-a desfăşurat Atelierul de instruire ,,Aspecte legale ale afacerii”, cu participarea a peste douăzeci de tineri activi din localitățile: Răzeni, Costeşti, Sociteni, Ruseştii Noi, Ialoveni, Nimoreni, Țipala, Văsieni și Mileștii Mici.

Prin diverse metode, moderatorul atelierului – domnul expert Roman CEBAN, care reprezintă Compania ,,Gateway&Partners Moldova” a oferit tinerilor imformații ample cu exemple practice referitor la subiectele:

– forme juridice de organizare a activităților de antreprenoriat;

– procedura de înregistrare a afacerii;

– brandul companiei – denumirea firmei, sigla și marca;

– tipurile de contracte și conținutul lor;

– aspectele juridice privind resursele umane, managementul orelor de muncă ale salariaților și concedierile;

– interacțiunea cu autoritățile publice, raportarea către Serviciul Fiscal de Stat și alte autorități, precum și tipurile de rapoarte obligatorii.

Astfel, anunțăm, că, în aprilie va fi lansat un concurs pentru finanțarea afacerilor tinerilor din localitățile raionului Ialoveni. Menționăm că vor fi disponibile granturi în valoare de pînă la 75 mii lei pentru o afacere. Cel puțin 6 granturi vor fi acordate finaliștilor concursului planurilor de afaceri. Totodată, aceștia vor beneficia de consultanță gratuită, din partea experților și practicienilor din domeniul administrării afacerilor, timp de 6 luni.

Suntem profund recunoscători partenerilor consecvenţi: Consiliul Raional Ialoveni, A. O. ,,Eco-Răzeni” şi Fundaţia Est-Europeană din Moldova pentru generozitatea şi suportul substanțial acordat la desfăşurarea evenimentului

223 afișări