CONSILIUL RAIONAL AL TINERILOR IALOVENI A PRELUAT PREȘEDINȚIA REȚELEI NAȚIONALE A CONSILIILOR DE TINERET

8 aprilie 2019

      În scopul dezvoltării instrumentelor de participare a tinerilor la viaţa publică şi la procesul de luare a deciziilor, la 06 – 07 aprilie 2019, Centrul Internațional de Business ,,Le Roi”, mun. Chișinău, s-a desfăşurat Conferinţa Naţională a Consiliilor Raionale / Municipale de Tineret din Moldova”, la care au participat delegaţii consiliilor raionale / municipale de tineret din unităţile administrativ-teritoriale ale țării, alături de specialiştii raionali în domeniul politicilor de tineret, care au desfăşurat un dialog constructiv cu autorităţile administraţiei publice ale raionului Florești și reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

       La lucrările conferinței au aprticipat activ și reprezentanții sectorului de tineret din raionul Ialoveni: domnul Victor Pletosu, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, domnișoara Maria Codreanu, președintele Consiliului Raional al Tinerilor Ialoveni și domnișoara Ana – Maria DARII, vicepreședintele Consiliului Raional al Tinerilor Ialoveni – care au preluat președinția trimestrială a Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova de la Consiliul Raional al Tinerilor Florești.

       În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele sondajului național privind identificarea necesităților tinerilor din Republica Moldova, desfășurat pe parcursul lunii martie 2019. Apoi, pentru a elabora propuneri și recomandări privind depășirea provocărilor cu care se confruntă tinerii, participanții au fost antrenați în 4 ateliere de lucru cu tematicile: ,,Educație și formare. Angajarea în cîmpul muncii”; ,,Autopercepția și orietările valorice ale tinerilor. Participarea tinerilor în procesul decizional”; ,,Agrement și petrecerea timpului liber. Sănătatea tinerilor”, precum și ,,Comportamentul deviant în rîndul tinerilor”.

       De asemenea, a fost elaborat Codul deontologic al Tînărului Consilier și Codul electoral al Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova.

       Fiecare consiliu raional al tinerilor și-a prezentat Planul calendaristic de activitate pentru anul 2019.

       Urmare a participării la conferința națională, ne-am asumat misiunea de a atinge rezultatele:

  1. Organizarea Forumului Rețelei Consiliilor Locale ale Tinerilor din raionul Ialoveni la 01 mai 2019, Centrul de Sprijinire a Mediului de Afaceri Transfrontaliere – Training, Expoziţii şi Simpozioane, Pădurea Ruseştii Noi;
  2. Organizarea Conferinței Naţionale a Consiliilor Raionale / Municipale ale Tinerilor din Moldova” în perioada 29 – 30 iunie 2019, Complexul Turistic Costești, în cadrul Programului ,,Costești – Capitala Tineretului 2019.
119 afișări