• Home »
  • Noutăți »
  • Vizita de lucru a Domnului Vladimir CEBOTARI, ministrul Justiției a Republicii Moldova

Vizita de lucru a Domnului Vladimir CEBOTARI, ministrul Justiției a Republicii Moldova

Astăzi, 14 noiembrie 2017, Domnul Vladimir CEBOTARI, ministrul Justiției a Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni.

Vizita a inclus o întrunire comună dintre conducerea raionului, șeful adjunct al oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat raionul Ialoveni, primarii satelor, comunelor, reprezentanți a Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, OCT Ialoveni, Serviciul Stare Civilă, Casa  Națională de Asigurări Sociale.

Cu un mesaj de salut a venit domnul Anatolie DIMITRIU, președintele raionului Ialoveni.

Prima temă abordată de către domnul ministru a fost – reforma administrației publice locale. Aici a vorbit despre complexitatea reformei și necesitatea timpului  pentru instituirea reformei, ca în final să se obțină un sistem modern și eficient al administrarii publice locale cu economii în bugetul de stat.

Domnul ministru a mai abordat o temă, care aș califica-o ca una din cele mai importante pentru administrația publică, și anume, salariul funcționarului public, fiind unul dintre cele mai mici din Republica Moldova. Aici s-au implicat intr-o discutie aprinsa primarii care erau prezenți, menționând faptul ca nici cei cu demnitate publica nu au un salariu decent.

A mai vorbit domnul Vladimir CEBOTARI despre Proiectul de lege  Gișeul Unic,  care va fi implimentat în prima jumătate a anului 2018.

Domnul Vladimir CEBOTARI, ministrul justiței a Republicii Moldova a răspuns la un șir de întrebări adresate de către cei prezenți, și-a fixat unele propuneri făcute pentru a le aduce la cunoștință instanțelor abilitate.