• Home »
  • Noutăți »
  • Mesaj de Felicitare al Președintelui raionului, Anatolie DIMITRIU, cu prilejul Zilei de 1 septembrie  

Mesaj de Felicitare al Președintelui raionului, Anatolie DIMITRIU, cu prilejul Zilei de 1 septembrie  

Stimați profesori, elevi, părinți ,

Conform unei frumoase tradiţii, de-a lungul deceniilor, anual în luna septembrie clopoţelul şcolar vesteşte începutul unui nou an de studii. Iată şi de data aceasta sărbătoarea ,,primului sunet,, ne-a venit cu mult soare pe chipurile copiilor, învăţătorilor şi părinţilor.

Elevul de astăzi este specialistul de mîine, iar ziua de mîine va fi pentru elevul de astăzi un exigent examen de viaţă.

 Nu uitaţi că şcoala este aceea ce vă formează ca personalitate şi vă deschide drumul în viaţă. Onoraţi şcoala şi pedagogii cărora le datoraţi tot ce aveţi mai frumos pe lume!

Cadrelor didactice le dorim performanţe pe măsura dăruirii, realizări profesionale şi personale.

  Una din prioritățile Consiliul raional Ialoveni este aplicarea noilor tehnologii în sistemul educațional. Astfel la 1 septembrie va avea loc licitația publică, privind achiziționarea bibliotecii digital-interactive, în urma căreia toate instituțiile de învățămînt din raion (învățămîntul preșcolar, primar, gimnazial și liceal) vor fi dotate cu laptopuri, proiectoare, cd-uri tematice (chimie, biologie, fizică, geografie, matematică etc) menite să contribuie la instruirea cît mai eficientă a elevilor. Proiectul a fost susținut grație colaborării cu Consiliul Județean Ilfov, Romania, care la suma de 870 mii lei a contribuit cu suma de 72 mii euro.

Să aveți un an nou școlar fericit și binecuvîntat de Dumnezeu.

Cu respect,

 Președintele raionului                                 Anatolie DIMITRIU