Întrunirea funcționarilor electorali din raionul Ialoveni  

  Vineri, 31 martie 2017 în sala de ședința a Consiliului raional a avut loc o întrunire a funcționarilor electorali din raionul Ialoveni. Agenda evenimentului a fost „Analiza post-electorală a alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016. Codul electoral – 20 ani de la adoptare.”
Cu un cuvînt de salut celor prezenți s-a adresat Domnul Anatolie DUMITRIU, Președintele raionului Ialoveni, aducîndu-le mulțumiri pentru dedicație în exercitarea atribuțiilor în cadrul organelor electorale la organizarea alegerilor de orice nivel.

Doamna Alina RUSSU, Președintele Comisiei Electorale Centrale s-a referit la retrospectiva alegerilor prezidențiale 2016, chestiuni ce țin de aniversarea a 20 de ani de la adoptarea Codului electoral și de activitate permanentă a Comisiei Electorale Centrale.
Doamna Natalia IURAȘ, directoarea Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral în mesajul ei a abordat problemele de instruire a funcționarilor electorali, ridicarea profesionalismului lor.
Ulterior au urmat discuții, concluzii și recomandări, în deosebi cu referință la modificarea Codului electoral, legislației conexe, regulamentelor și instrucțiunilor cu caracter electoral.
Doamna Alina RUSSU a răspuns la multiplele întrebări ale celor prezenți și a înmînat Diplome de Onoare ale Comisiei Electorale decernate funcționarilor electorali pentru merite deosebite, dedicație și înalt profesionalism la organizarea și desfășurarea scrutinelor electorale.
Cu Diplome de Excelență au fost menționați și ex-președinții Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Ialoveni din anii 2001 – 2009 Iurie SCIASTLIVÎI și Vasile CIOBU.
Evenimentul electoral a fost organizat și moderat de Eudochim UNGUREANU, președintele Consiliului Electoral Ialoveni nr. 21 în anii 2010 – 2016. Suportul logistic a fost acordat de către Consiliul raional Ialoveni, Comisia Electorală Centrală, iar cel financiar de Organizația Internațională PNUD.