• Home »
  • Noutăți »
  • Întrunire privind activitatea Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Ialoveni

Întrunire privind activitatea Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Ialoveni

 

În ziua de 06 decembrie  2017, la   Consiliul raional Ialoveni, Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor Ialoveni,  a organizat  o întrunire privind activitatea Direcției.

La discuții au participat Reprezentanți ai Direcției, conducerii raionului, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, precum și primari, agenți economici din domeniul agriculturii, siguranța alimentelor, sănătatea animalelor, crescători de animale din diferite localități, medici veterinari de Liberă Practică din raionul Ialoveni, interesați direct în soluționarea problemelor abordate.

Cei prezenți au lansat propuneri vis-a-vis de  îndeplinirea celor planificate  pe parcursul anului 2017, elaborarea Planului anual de acțiuni etc.

Tot în cadrul acestei intrevederi au fost abordate și propuse următoarele informații:

  1. Autorizarea operatorilor din busenissul alimentar din raza raionului Ialoveni.
  2. Implimentarea strategiilor privind Siguranța Alimentelor.
  3. Informarea consumatorilor privind siguranța Alimentelor.
  4. Controlul oficial asupra respectării regulilor de producere, procesare, comercializare, transportare, depozitare a produselor alimentare.
  5. Promovarea bunelor practici la producere, comercializare, depozitare, păstrare.
  6. Controlul rezidurilor chimice, radiologic, biologic atît la produsele de origine vegetală cît și animală.
  7. Certificarea produselor alimentare non- animal și de origine animal.
  8. Implimentarea măsurilor de sechestrare, interdicție retragere și distrugere a produselor neconforme.
  9. Instruirea operatorilor privind implimentarea regulilor de igienă și bunele practici la unitățile alimentare.
  10. Monitorizarea și autorizarea pieților agroindustriale.
  11. Monitorizarea și autorizarea blocurilor unităților școlare, preșcolare, medico-saniatre, penitenciare, tabere de odihnă pentru copii.
  12. Elaborarea planurilor de prevenire a toxicoinfecțiilor alimentare.

13. Evaluarea riscurilor la toate etapele de producere pe întregul lanț alimentar.

 

La final s-a axat pe Procedura de înregistrare a Producătorilor Agricoli.