În atenția femeilor Antreprenoare din raionul Ialoveni

Consiliul Raional Ialoveni  vă aduce la cunoștință că  Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii  (ODIMM)  a  lansat Programul-pilot “Femei în Afaceri”, ce oferă femeilor, cetățene a Republicii Moldova, suport pentru investiții și servicii relevante de dezvoltare a afacerilor, și anume:

1.” Suport la inițierea afacerii ”  destinată  femeilor care planifică lansarea unei afaceri proprii, prevede  instruire antreprenorială,  consultanța  la elaborarea business-planului și ghidare la înregistrarea afacerii. (perioada desfășurării:2017 )

2.” Suport pentru afacerile nou create” la care pot aplica întreprinderile înregistrate și gestionate de femei mai puțin de 2 ani pe piață. La această etapă vor fi acordate granturi în valoare medie de 7 500 Euro, în bază de concurs, pentru desfășurarea afacerii nou inființate. Grantul include și servicii de dezvoltare a businessului. (perioada desfășurării: 2017-2018)

3.” Suport  pentru companiile în creștere”  este destinată companiilor create și gestionate de femei, active pe piață mai mult de 2 ani, în cadrul căreia vor fi acordate granturi în valoare medie  de 75 000 Euro pentru  investiții de scară  largă și suport consultativ necesar. (perioada desfășurării: 2018-2019)

Vă  informăm că  înregistrarea la Componenta 1.”suport la inițierea afacerilor” este în curs de desfășurare și se va încheia la sfîrșitul lunii martie curent. Pentru înregistrare urmează a fi  accesat  link-ul:  https://www.odimm.md/femeiinafaceri

Suplimentar, pe lîngă  Programul-pilot “Femei în Afaceri”, mai sunt în derulare următoarele programe de suport pentru IMM:

– Programul de Atragere a Remitențelor în Economie “PARE 1+1”

-Programul național de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET)

– Frondul de Garantare a Creditelor (FGC), instrument de suport a antreprenorilor în obținerea creditelor de la băncile comerciale.

-Gestiunea Eficientă  a Afacerii (GEA), program de instruire continuă pe module.

Pentru a vă familiariza despre alte oportunități de dezvoltare a afacerii vă recomandăm să vizați pagina:  https://www.odimm.md/ sau   www.finanțare.gov.md  sau la numărul de  telefon    (022) 22 57 99