Audienții școlii viticultorului la ore practice

Vineri, 12 mai 2017 audienții școlii viticultorului au participat la un nou ciclu practic, care sa desfășurat în plantațiile viticole din satul Costești. În cadrul orelor practice profesorul Valeriu CEBOTARI, șef-adjunct Direcție  al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare sa referit la operațiile tehnologice în verde: plivitul inițial al lăstarilor în plantațiile pe rod, tehnica și regulile suprimării lăstarilor considerați de prisos, stabilirea sarcinii biologice a butucilor, ciupitul, copilitul ș.a.

Larisa MUNTEANU, șef-adjunct al Direcției raionale Siguranța Alimentelor Hîncești a abordat problemele analizei situației fitosanitare după iernat, prevenirea bolilor cronice de origine virotică și bacteriană, prognizarea și combaterea dăunătorilor plantei viticole ș.a. cu referință la cazuri concrete depistate la moment în vii.

Proiectul organizării școlii viticultorului în raionul Ialoveni în anul 2016 și 2017 a fost lansat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova, director executiv Eduochim UNGUREANU, susținut financiar de Fundația Elvețiană Heks Moldova, reprezentantul Octavian OLARU, logistic de Consiliul raional Ialoveni, organizațional de colaboratorii Secției Agricultură Mircea LUPUȘOR și Victor SĂNDUȚĂ.