• Home »
 • Consilii locale de tineret »
 • CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR CONSACRATE SĂPTĂMÂNII NAŢIONALE A VOLUNTARIATULUI ,,HAI ÎN GAŞCA VOLUNTARILOR”, EDIŢIA XI, 02 – 08 OCTOMBRIE 2017, ÎN LOCALITĂŢILE RAIONULUI IALOVENI  

CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR CONSACRATE SĂPTĂMÂNII NAŢIONALE A VOLUNTARIATULUI ,,HAI ÎN GAŞCA VOLUNTARILOR”, EDIŢIA XI, 02 – 08 OCTOMBRIE 2017, ÎN LOCALITĂŢILE RAIONULUI IALOVENI  

În scopul implementării Legii Voluntariatului nr. 121 din 18. 06. 2010, administraţia raionului Ialoveni încurajează la mobilizare maximă a comunităţilor pe parcursul săptămînii 02 – 08 octombrie 2017, ca instituţiile publice, organizaţiile societăţii civile, agenţii economici, grupurile de iniţiativă şi consiliile locale de tineret în parteneriat cu mass-media să desfăşoare diverse acţiuni care să cultive cultura voluntariatului, să aducă valoare şi să contribuie la dezvoltarea social-economică a localităţii.

Coordonatorii locali ai Săptămânii Naţionale a Voluntariatului care vor asigura desfăşurarea, mediatizarea şi raportarea activităţilor de voluntariat din localităţile raionului Ialoveni:

 1. RUSU Marina, Ruseştii Noi;
 2. BUCIUMAŞ Elena, Zîmbreni;
 3. ŢÎRCHI Daniela, Răzeni;
 4. ROMAN Valeria, Bardar;
 5. BODEAN Igor, Văsieni;
 6. POPA Marius, Ţipala;
 7. GUJA Ecaterina, Horeşti;
 8. MOLDOVANU Alexandra, Sociteni;
 9. NICHIFOR Ana, Ulmu;
 10. PUIU Tatiana, Malcoci;
 11. STAN Gabriela, Mileştii Mici;
 12. POPOV Diana, Mileştii Mici;
 13. GOREANU Maria, Puhoi;
 14. MAHU Elena, Costeşti;
 15. TOPALĂ Ariadna, Moleşti;
 16. PETICÎ Marina, Suruceni;
 17. ROTARU Lilia, Suruceni;
 18. CORCODEL Adriana, Ialoveni;
 19. BOLDURATU Carolina, Ialoveni;
 20. FUŞTEI Anastasia, Ialoveni;
 21. GHEORGHIŢĂ Alexandra, Nimoreni;
 22. MIHĂILĂ Nicoleta, Dănceni.

Coordonatorii locali ai activităţilor de voluntariat vor întreprinde următorii paşi:

 1. Vor publica în mass-media locală, pe paginile web şi pe reţele de socializare Calendarul de acţiuni SNV 2017 din localitate, utilizând hashtag-ul #SNV2017.
 2. Vor publica articole şi fotografii despre fiecare activitate de voluntariat desfăşurată în cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului (02 – 08 octombrie 2017) în mass-media locală, pe paginile web şi pe reţele de socializare, utilizând hashtag-ul #SNV2017.
 3. Vor expedia electronic coordonatorului raional link – urile cu ştiri, articole, şi apariţii în mass-media locală a activităţilor desfăşurate în cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului.
 4. Vor întocmi lista cu datele de contact a participanţilor şi lista cu datele de contact a beneficiarilor activităţilor desfăşurate în cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului şi le va expedia coordonatorului raional pînă la 10 octombrie 2017.
 5. Vor întocmi lista cu datele de contact a instituţiilor publice, organizaţiilor societăţii civile, agenţilor economici, grupurilor de iniţiativă şi consiliilor locale de tineret care au desfăşurat acţiuni în cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului şi o va expedia coordonatorului raional pînă la 10 octombrie 2017.
 6. Vor completa tabelul de date privind activităţile desfăşurate în cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului, pentru a evalua care este costul muncii voluntare şi care este impactul în comunitate prin contabilizarea numărului acţiunilor de voluntariat, numărului de voluntari şi de beneficiari, precum şi a numărului de parteneri, etc.
 7. Vor avea grijă de completarea chestionarului pentru instituţii / organizaţii şi chestionarului pentru voluntari, pe care le va expedia coordonatorului raional pînă la 10 octombrie 2017.
 8. Vor elabora un raport cu calendarul de activităţi pe care-l vor expedia electronic coordonatorului raional pînă la data de 10 octombrie 2017.

Menţionăm că celebrarea şi promovarea activităţilor de voluntariat desfăşurate în localităţile raionului Ialoveni va avea loc în cadrul Festivalului Raional al Tinerilor Activi, dar şi în cadrul Festivalului Naţional al Voluntarilor, care se vor desfăşura la începutul lunii decembrie 2017, cu prilejul zilei de 5 decembrie – Ziua Internaţională a Voluntariatului.

Calendarul activităţilor care se vor desfăşura în localităţile raionului Ialoveni